torsdag den 26. maj 2016

Rabarbersaft

En af de bedste ting ved sommerens komme er de fine røde og sprøde rabarber. Jeg elsker rabarber i alt - marmelade, kager, kompot, suppe, saft osv.

Her kommer en helt simpel opskrift på en sød og frisk rabarbarsaft

ca 1 ½ liter færdig saft

1 liter vand
1 kg rabarber
2 dl rørsukker
1 stang vanilje
1 citron (saften)
lidt atamon

Rabarber skæres i stykker og sættes over at koge i vandet sammen med vaniljestangen (tag gerne vaniljekornene fra først og bland med lidt sukker).
Når rabarberne er kogt møre sis frugtkødet fra og væsken koges op med sukker, vaniljesukkeret og citronsaft. Når sukkeret er opløst og saften er kogt lidt ind tages gryden af og der tilføjes ca ½ låg atamon. Herefter hældes saften på rene flasker og sættes på køl.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar