En af de bedste ting ved sommerens komme er de fine røde og sprøde rabarber. Jeg elsker rabarber i alt - marmelade, kager, kompot, suppe, saft osv.
Her kommer en helt simpel opskrift på en sød og frisk rabarbarsaft
ca 1 ½ liter færdig saft
1 liter vand
1 kg rabarber
2 dl rørsukker
1 stang vanilje
1 citron (saften)
lidt atamon
Rabarber skæres i stykker og sættes over at koge i vandet sammen med vaniljestangen (tag gerne vaniljekornene fra først og bland med lidt sukker).
Når rabarberne er kogt møre sis frugtkødet fra og væsken koges op med sukker, vaniljesukkeret og citronsaft. Når sukkeret er opløst og saften er kogt lidt ind tages gryden af og der tilføjes ca ½ låg atamon. Herefter hældes saften på rene flasker og sættes på køl.
Min blog handler om livets lækkerier. Der er hovedfokus på mad, jeg vil dele mine bedste opskrifter (også når det går galt) og fortælle om mine madoplevelser. Men hvis jeg falder over andre lækkerier, som en god bog, et lækkert mål eller et fedt musiknummer vil jeg også blogge om det :)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
-
En jul uden brunkager er bare ikke rigtig jul. De har dog aldrig været min favorit, og synes tit dem man kan købe bliver for kraftige i smag...
-
Denne opskrift er en basis opskrift på specier, som jeg egentlig bare har puttet chokolade og nødder i. De er super gode og rigtig lette at ...
-
Jeg elsker pesto, og især den hjemmelavede slags. Her kommer opskriften på hjemmelavet æble-pesto som er en mere cremet pesto pga æblet. 4-...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar