Når jeg kigger i min farmors gamle bog, med opskrifter hun selv har skrevet ned, er der bare én ting der altid mangler, og det er mængden af mel. Der står bare mel til det passer, og det kan være et vidt begreb, især i en opskrift som denne hvor dejen er varm når man laver den. Husk derfor aldrig at komme for meget mel i, så er det bedre at ælte lidt i når dejen er blevet kold og skal til og rulles ud.
Farmors sirupskager |
ca. 70-80 stk.
250 g smør
2,5 dl mørkt sirup
100 g farin
1 tsk potaske
20 g brunkagekrydderi (1 brev)
mel
Smuttede flækkede mandler til pynt
Smør, sirup og farin kommes i en gryde (det må godt være en lidt stor gryde, da potasken får massen til at bruse op) og smeltes (koger op). Gryden tages af varmen og potasken tilsættes. Gryden sættes tilbage på komfuret og massen vil nu bruse op. Lad det koge ca. 1 min og tag gryden af. Tilsæt brunkagekrydderiet og rør det godt ud inden der tilsættes mel. Der skal mel i til det er en tyk masse, men der må endelig ikke komme for meget i. Herefter sættes dejen til afkøling til næste dag (den skal ikke nødvendigvis i køleskabet da det kan gøre det svært at få den rullet ud).
Disse sirupskager skal rulles ud og kan stikkes ud i den form og størrelse man ønsker. Vi brugte et lille glas. Når de har den form man ønsker lægges de på en bradepande med papir og der lægges en mandel i midten. De bages i 10-13 min ved 200 grader. Det er vigtigt de ikke bliver for mørke for så får de en meget brændt og bitter smag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar