torsdag den 1. december 2011

Vaniljekranse

Hvis der er noget jeg elsker ved julen så er det helt klart de små vaniljekranse. For mig er det vigtigt at de ikke bliver hårde men i stedet super sprøde. Derfor er det vigtigt ikke at komme for meget mel i dejen. I år starte vi dog ud med alt for lidt mel, hvilket gjorde at kagerne flød helt ud - de var dog super sprøde. Heldigvis var det ikke noget problem at ælte ekstra mel i, og så blev de super lækre.


ca. 200 stk.
120 g smuttede mandler
500 g mel
1 tsk hjortetaksalt
250 g sukker
3 vaniljestænger
400 g smør
2 æggeblommer

De smuttede mandler hakkes fint - helst i en blender eller foodprocessor så det bliver som grov mel :) Vaniljekornene skrabes ud, mens stængerne ligeledes får en tur i foodprocessoren til de er hakket helt fine - begge dele blandes med sukkeret.
Hjortetaksaltet blandes med melet.
Fedtstoffet smuldres i en skål og blandes med sukker, vanilje, mandelmel, mel og hjortetaksalt. Til sidst tilsættes æggeblommerne for at samle dejen. Når det er æltet godt i gennem er dejen klar til at komme på køl, evt i en plastikpose og hvile 2-3 timer eller til dagen efter.

Vaniljekranse laves lettest vha. en kødmaskine hvor man kan sætte en stjerneskabelon i enden, men kan også laves ved håndkraft hvor de rulles ud. Lige meget hvordan får man en række stænger der efterfølgende skæres ud i stykker af 5-6 cm, som samles til en ring. Kransene lægges på en bradepande med papir og bager 8-10 min ved 200 grader.
Ingredienserne inden de bliver rørt sammen

Det muntre køkken

Vaniljekransene inden de skal i ovnen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar