120 g smuttede mandler
500 g mel
1 tsk hjortetaksalt
250 g sukker
3 vaniljestænger
400 g smør
2 æggeblommer
De smuttede mandler hakkes fint - helst i en blender eller foodprocessor så det bliver som grov mel :) Vaniljekornene skrabes ud, mens stængerne ligeledes får en tur i foodprocessoren til de er hakket helt fine - begge dele blandes med sukkeret.
Hjortetaksaltet blandes med melet.
Fedtstoffet smuldres i en skål og blandes med sukker, vanilje, mandelmel, mel og hjortetaksalt. Til sidst tilsættes æggeblommerne for at samle dejen. Når det er æltet godt i gennem er dejen klar til at komme på køl, evt i en plastikpose og hvile 2-3 timer eller til dagen efter.
Vaniljekranse laves lettest vha. en kødmaskine hvor man kan sætte en stjerneskabelon i enden, men kan også laves ved håndkraft hvor de rulles ud. Lige meget hvordan får man en række stænger der efterfølgende skæres ud i stykker af 5-6 cm, som samles til en ring. Kransene lægges på en bradepande med papir og bager 8-10 min ved 200 grader.
Ingredienserne inden de bliver rørt sammen |
Det muntre køkken |
Vaniljekransene inden de skal i ovnen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar