fredag den 13. april 2018

Kanelstang til fødselsdag og meget andet

En blød og saftig kanelstang er en af klassikerne til fødselsdagsfejring hvad enten det er til morgenmaden eller i løbet af dagen. Og egentlig er det også en god kage til en regnvejrsdag, en forårsdag, en god dag, en knap så god dag og alle andre dage :)


Her kommer mit bud på en kanelstang
Dej:
50 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
2 æg
2 spsk sukker
1 tsk salt
ca. 400 g mel

Creme:
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 tsk. marizena
2½ dl mælk

Remonce:
200 g smør
200 g sukker
3 spsk kanel

Smelt magarinen og tilsæt mælken og udrør gæren når temperaturen er faldet. sukker, salt og æg tilsættes og røres ud. Mel røres i lidt efter lidt til dejen er blød og smidig.
Hæver 1 time.

Mens dejen hæver kan cremen laves. Pisk æg, sukker og vanilje sammen og tilsættes marizena. Mælken varmes til kogepunktet og hældes i under omrøring. Det hele hældes tilbage i gryden og varmes til koge punktet, mens der piskes videre. Tag cremen af varmen og lad den køle af. drys evt lidt sukker over så der ikke dannes skorpe.

Remonce blandes sammen i en skål.

Dejen deles i to og rulles ud til rektangler (længde som bradepanden og ca 20 cm i bredden). Remoncen smørres på hvert stykke og cremen fordeles oven på.
De rulles og lægges på bagepladen. Her klippes i stangen som vist (lidt mere en halvvejs i gennem) og stykkerne presses skiftevis mod højre og venstre.
Stængerne pensles med æg og drysses med evt. med mandler.

Lad efterhæve ca 20 min og bag ved 200 grader i ca 25 min. De skal være gyldne, men måendelig ikke få for meget så de bliver tørre.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar