onsdag den 11. maj 2016

Kagen til det meste

Denne kage har jeg primært lavet med æble og kanel, men bunden er en klassisk lys kage og fyldet kan varieres med bær, rabarber, pærer eller andet frugt som er i sæson.

Opskrift til 1 springform:

200 g blødt smør
250 g sukker
3 æg
150 g mel
1½ tsk bagepulver
2 spsk vaniljesukker

300 g æbler - eller andet godt
2 tsk kanel til drys
lidt sukker til at karamellisere på toppen

Smør og sukker piskes luftigt hvorefter 1 æg tilsættes af gangen.
Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes let inden det røres i den luftige masse.

Dejen hældes i en springform beklædt med bagepapir og frugten fordeles på toppen.
Hvis det er med æbler kan de med fordel skæres i tynde både og ligges i et fint mønster inden kanel og sukker drysses over.

Kagen bages ved 200 grader i ca 45 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar