tirsdag den 29. marts 2016

Æblekage

 Æblekage er klart en af mine favoritter, måske er det fordi jeg er vokset op med en æbleplantage i baghaven, måske er det bare fordi det smager fantastisk.
Her er en opskrift på en klassisk æblekage.
 
4 personer
Æblemos:
1 kg æbler (med fordel Elstar, Phillippa eller Ingrid Marie)
200 g sukker
1 stang vanilje
 
”Kagerasp”:
125 g havregryn (gerne grovvalsede)
50 g hakkede mandler og nødder
100 g sukker
En lille smule margarine
 
Piskefløde
 
Æblerne skrælles og kernehuset fjernes. De skæres i små både og kommes i en gryde sammen med vanilje kornene og de skrabede vaniljestænger. Æblerne koges ved svag varme til æblerne er møre og let udkogte. (Der kan evt. tilsættes lidt vand for at forhindre de brænder på) Herefter tilsættes sukkeret og grøden smages til. Stilles til afkøling.
 
Smelt margarinen på en pande, rist havregryn og mandler/nødder til de er let brune og drys sukkeret over. Lad det varme lidt og tag så af varmen til afkøling.
Pisk fløden til let skum.
 
Kagen ligges sammen med skifte vis æbler og rasp og pyntes med fløde på toppen, enten som små portioner eller i en større skål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar