torsdag den 24. november 2011

Sarah Bernardt kager


Sarah Bernardt var en fransk skuespillerinde der tilbage i 1800-tallet var en af de mest berømte skuespillerinder både i Europa og USA. I 1880 kom den skønne Sarah Bernhardt på besøg i Danmark, og i den forbindelse skabte en konditor på Amager de små skønne kager som en hyldest til den parisike primadonna.
I dag laves der Sarah Bernhardt kager over hele verden, opskrifterne varierer, men princippet med en sprød marengs med chokolademousse dyppet i chokolade ligger dog fast. De fleste laver chokoladecremen med piskefløde, de har dog en forholdsvis kort holdbarhed. Denne opskrift er i stedet lavet med smør og æggeblommer og det fungerer sådan set rigtig godt, dog lover jeg ikke at de holder særligt længe når først familien og gæsterne får smag for de små perler.

Opskriften giver ca 100 små kager


Marengs ingredienser:
300 g mandler
250 g flormelis
5-6 stk æggehvider

Mandlerne smuttes og hakkes fint, dog ikke til mel. Flormelis sigtes og tilsættes mandlerne. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt sammen med mandler og flormelis. 
Kagerne laves med teskeer på en bageplade med bagepapir og bages ved 180°C i ca 15 min.

Chokoladecreme ingredienser:
5-6 stk æggeblommer
1 ¼ dl sukker
1 ¼ dl vand
250 gr smør (blødt)
1 ½ spsk kakao
1 spsk vaniljesukker

ca. 300g god mørk chokolade til overtræk (smeltet, men lunt så det ikke er for tyndt)

Kog vand og sukker ind til en halv tyk sirup. Pisk æggeblommerne godt og tilsæt siruppen i en tynd stråle. Pisk grundigt imens blandingen køler indtil den er lys og let. Sigt kakao og vaniljesukker og bland sammen med det bløde smør så der ikke er klumper i. Bland smør-blandingen i ægge-blandingen og pisk det godt sammen. Smør cremen på bunden af kagerne og frys for at forhindre at chokoladecremen smelter når den dyppes i den varme chokolade. 
Når kagerne er blevet stive dyppes creme-delen i smeltet chokolade, og wupti så er kagerne færdige.

De små søde kager skal opbevares køligt, og skal de gemmes i længere tid er det bedst at opbevare dem i fryseren.








1 kommentar: