Jeg kommer fra Aalborg, og midt i gågaden finder man et lille bageri - Slotsbageren. Her er udvalget begrænset, men man kan få byens bedste chokoladeboller, hvis ellers der er åbent og flere tilbage. Det er ikke usædvanligt at chokoladebollerne er udsolgt, men heldigvis er der ofte nye i ovnen, hvis man har tid til at vente. Det betyder at bollerne ofte er varme når man køber dem, hvilket gør dem endnu bedre.
Man skal passe på med at kopiere gode ting, men her er et forsøg.
16 stk.
100g gær
2,5 dl kærnemælk
50g margarine
½ l mælk
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
min 300g chokolade knapper
Ca. 850g mel
Smørret smeltes og mælk og kærnemælk blandes i. Når blandingen er tilpas lun tilsættes gæren og udrøres. De øvrige ingredienser tilsættes, til man har en blød dej. Dejen hæver 30-45 min og formes herefter til boller - under formningen kan der med fordel æltes lidt ekstra chokoladeknapper ind i bollerne. Bollerne placeres tæt sammen på en bageplade og efterhæver ca. 30 min. De bages 15-20 min ved 225 oC.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar