Sommeren nærmer sig, og selvom vejret ikke helt følger med, betyder det, at det er Koldskål-tid.
Jeg kan egentlig godt lide købe koldskål (uden citron) men der er bare en vis charme ved at lave det selv. Og taget i betragtning af hvor utrolig let det er, at man helt præcis ved hvad der er puttet i, og at man selv kan bestemme smagen, så er det hele umagen værd.
Her kommer en opskrift på ganske almindelig kærnemælkskoldskål, men som nævnt kan man tilføje lige den smag man har lyst til.
1 liter Kærnemælk
3/4 liter tykmælk / A38
6 past. æggeblommer
100 g sukker
1 stang vanilje, kornene (eller 1 spsk. vaniljesukker / 1½ tsk. vaniljepulver)
Æggeblommerne og sukker piskes godt til massen bliver helt lys og luftig. Vanilje blandet med sukker røres i. Kærnemælk og tykmælk vendes i æggemassen, og koldskålen er klar til servering, resten kan opbevares i køleskabet.
Koldskålen kan spises med kammerjunker (opskrift på vej) ellet man kan lave sin egen crunch, ved at svitse havregryn, mandler, nødder og evt lidt rosiner i en lille smule smør og sukker på panden.
En rigtig nem, lækker og frisk sommerret/-dessert.
Koldskålen på billedet er rørt op med rabarber, og med hjemmelavede kammerjunker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar