Under studietiden på Aalborg Universitet gik meget af tiden med gruppearbejde. Som under alt andet gruppearbejde skal der ikke så meget til for at lede opmærksomheden i andre retninger end de burde være. En af de næsten daglige overspringshandlinger i min gruppe var snakken om hvad vi skulle spise til aften. Det varierede fra de budgetvenlige risengrød og tomatsuppe til de lidt mere avancerede som fx chokolade vulkaner. En af de opskrifter jeg lærte gennem min studietid er en lækker sammenblanding af kylling og grøntsager med bacon og peanuts - tak Ditte!
6 personer
600g kylling eller kalkun
3 porrer
3 peberfrugter
1 pakke bacon i tern
2 fed hvidløg
½ l madlavnings fløde
1 tsk sambal olek eller Sriracha chili sauce
1 spsk paprika
salt
peanuts
olie eller magarine til at svitse i
Porrer og peberfrugter snittes i passende stykker og svitses på en pande. De ligges i et ildfast fad med plads til det hele. Kyllingen skæres ligeledes i tern og svitses med hvidløg og paprika og lægges ovenpå grøntsagerne. Bacon steges sprødt og ca 1 håndfuld peanuts steges med de sidste minutter. Blandingen drysses til sidst ud over fadet.
Fløden blandes med lidt salt og chili og det hældes over. Det hele sættes i ovnen ved 200 grader og får lov at hygge i ca ½ time.
Serveres med basmati ris og lidt ekstra peanuts til at drysse på toppen.
Saucen i fadet bliver forholdsvis tynd. Det kan evt. forhindres ved at blande lidt maizena mel i fløden inden det hældes over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar